Transinne – Euro Space Center

Het Euro Space Center… Een ware ontdekkingstocht door de ruimte…

Het EURO SPACE CENTER is een vrijetijds- en ontdekkingspark over de ruimte en biedt u talrijke leuke activiteiten aan in het kader waarvan u de ruimte en de technologieën in verband met de ontdekking en de impact ervan op ons dagelijkse leven leert kennen.

Meer lezen...

Binnen geniet u van een multimediaspektakelparcours en tijdelijke tentoonstellingen, de Amerikaanse Space shuttle op ware grootte en heel wat meer… In verschillende thematische zalen, waaronder de Tempel der Planeten en de Europazaal, worden de projecten van het ESA (Europees Ruimteagentschap) uitgelegd en worden het zonnestelsel, de wondere wereld van de raketten, de verovering van de ruimte en het nut ervan in ons dagelijks leven behandeld. Ook loopt de bezoeker door het Europees laboratorium Columbus van het Internationale Ruimtestation (ISS).

U klimt aan boord van het Amerikaanse ruimteveer (op ware grootte) en ontdekt de complexiteit van de cockpit en de grootte van de laadruimte.

Aan het einde van de reis vliegt u naar het Internationale Ruimtestation, geniet u van de verbluffende Space show of dynamische cinema en beleeft u een dolle rit op een asteroïde. Ongetwijfeld indrukwekkend!

Bovenop uw bezoek heeft u de mogelijkheid toegang te krijgen tot de maanwandelingsimulator en tot het planetarium.

Buiten vindt u drie activiteiten met spelletjes – quizzen: een “reuze” zonnestelsel, een labyrint dat het Melkwegstelsel weergeeft en een ruimtewandeling van 6 km langs standbeelden die de mythes en legendes van de sterrenkunde afbeelden, een reuze zonnewijzer, twee levensgrote antennes, geluidsparabolen, een armillarium, de Europa 2- en de Skylark-raket op ware grootte en schaalmodellen van de verovering van de ruimte.

De kleinsten kunnen zich uitleven op speeltuigen die hen leren hoe ze zich in de ruimtelijke omgeving voortbewegen.

Pin It on Pinterest

Share This