Nisramont – Stuwdam

Het stuwmeer en de stuwdam van Nisramont zijn zeker aanraders voor een uitstap. Even beneden het punt waar de oostelijke en de westelijke Ourthe (in feite de Ourt en de Ourthe) samenkomen werd de enige Luxemburgse stuwdam aangelegd. De dam is 116 meter lang en 16 meter hoog en vormt de basis van een 47 hectare groot stuwmeer met een capaciteit van 3 miljoen kubieke meter water, dat drink- en industriewater levert aan de omgeving.

Meer lezen...

Naast de hydro-elektrische centrale en het waterzuiveringsstation biedt de site voornamelijk toeristische attracties. De waterval wordt bij hoog water ’s nachts op uitzonderlijke wijze verlicht, de audiovisuele zaal biedt de bezoeker een beter inzicht en een cafetaria met terras biedt laat toe even aangenaam te verpozen. Het stuwmeer biedt de mogelijkheid om te vissen, zwemmen, kajakken en kanoën…

De geharde wandelaar kan zich verheugen op een flinke wandeling rond het stuwmeer. Een tocht van 13 kilometer leidt je helemaal rond het meer. Let echter op, de wandeling is niet de meest gemakkelijke en je kan best drinkwater en een goede kaart voorzien (ook al is het pad goed aangegeven) en er rekening mee houden dat je een flinke halve dag onderweg zult zijn. Je kan er wel op rekenen dat de wandeling je de natuur in al zijn pracht laat ontdekken, hetgeen de inspanning ruimschoots compenseert!

 

Pin It on Pinterest

Share This