Nadrin – Le Hérou

Lengte: 5,4 kilometerLe Hérou
Moeilijkheidsgraad: moeilijk (belangrijke niveauverschillen)
Belang: Spectaculaire rotsformatie 50 meter boven de Ourthe

Le Hérou is een woest stukje natuur, omringd door de Ourthe, met kleine paadjes, puntige toppen en vooral een enorme, bijna verticale rotswand. In feite gaat het om een indrukwekkende rotskam die de Ourthe dwingt in een enorme lus om het gebied te stromen. Dit kleine stukje natuur is dus een soort langwerpig schiereiland dat langs drie zijden omringd is door de Ourthe en waarop je een bijzondere en indrukwekkende wandeling kan maken.

Meer lezen...

Aan het begin kan je kiezen tussen een vrij geaccidenteerd pad (links) naar de top van Le Hérou of een wat toegankelijker pad (rechts) dat je langs de rots leidt. Het is echter een must om bij het naderen van de hoogste top toch de inspanning te doen naar de top van de 50 meter hoge rots te klimmen. Je hebt er een adembenemend uitzicht op de verticale rotswand, de Ourthe en de omgeving. Voor de moedige wandelaar is er zelfs de mogelijkheid om langs een ketting af te dalen naar de Ourthe, hetgeen je een totaal ander uitzicht geeft op de rots, maar je ook verplicht tot de moeilijke klim terug omhoog.

Vandaar kan je de wandeling verderzetten via een duidelijk uitgestippeld parcours dat je rond het schiereiland leidt langsheen de Ourthe tot het punt waar je een meer geleidelijke klim kan aanvatten naar Nadrin en je beginpunt. Het verrassende van deze wandeling is dat iedere stap die je zet, je een ander boeiend zicht biedt op de structuur en de rijke natuur van het schiereiland.

Een absolute must op een zonnige dag…

 

Pin It on Pinterest

Share This