Manhay – Parc Chlorophille

Een ideale bestemming voor een uitstap met het gezin is het “Parc Chlorophylle”, dat op 3 juni 2002 opende te Manhay in Dochamps. Het is een recreatief park van 9 hectaren in het hartje van een immens bos, dat op een originele en creatieve manier de natuur  laat ontdekken. Er zijn 30 verbazingwekkende attracties waar u in gezinsverband of in groep al spelend de 1001 geheimen van het woud zal kunnen ontdekken.

Meer lezen...

Eén van de belangrijkste attracties van het Park Chlorophylle is de loopbrug die je kunt bewandelen tot in de toppen van de bomen. Kinderen kunnen zich uitleven in de thematische speeltuinen aangepast aan het bos.

De verschillende animaties uit hout staan volledig in het teken van de natuur en het milieubehoud. Naast elke animatie bevinden zich didactische houten panelen die de bezoeker informeren.

Erg spectaculair is het nieuwe speelplein van het Park Chlorophylle: een touwenparcours van 60m, hutten in de bomen, 10 meter hoog en 2 enorme glijbanen. De aanleg van het park kreeg zijn specifieke infrastructuur mede door de samenwerking van verschillende gespecialiseerde artiesten en architecten zoals Jean-Claude Servais en Jean-Marie Winants die hun groot talent ten dienste stelden van dit verleidelijk project.

Zij werden mede geïnspireerd door bestaande projecten in sommige Scandinavische en Angelsaksische landen waardoor het park zowel een ludiek als een pedagogisch aspect krijgt. Een formule van uniek en origineel toerisme.

De gemeente Manhay heeft dit project gerealiseerd mede door de samenwerking met IDELUX, welke een grote invloed uitoefent op het toerisme in Wallonië. Een investering van 2,1 miljoen Euro werd mogelijk gemaakt dankzij de Europese Unie, het Waals gewest en de provincie Luxemburg.

http://www.parcchlorophylle.com/nl/projet_nl.php

 

Pin It on Pinterest

Share This