Houffalize – Houtopia

Voor wie met kinderen in Houffalize verblijft is Houtopia een must. Het werd opgericht als een oord waar kinderen, maar ook volwassenen, de echte waarden van het kind zijn leren kennen en waar iedereen gesensibiliseerd wordt om de Rechten van Het Kind beter te respecteren.

Meer lezen...

Het is een ludiek, recreatief en pedagogisch concept… Een ontdekkingsruimte vol magie, sensibilisering van de echte waarden van het leven. Gezondheid, veiligheid, milieu en verdraagzaamheid…vier grote thema’s die in Houtopia in drie stappen ontdekt worden.

Houtopia, is ook een grote buitenspeeltuin, prachtig gelegen in een meander van de Ourthe. Alles is aanwezig zodat zowel de allerkleinsten als de groteren zich volledig kunnen uitleven in een subliem natuurkader: glijbanen, klimmuur, zandbak,…… Buiten deze klassiekers zijn er in het seizoen ook het plantenlabyrinth en de spectaculaire “springkastelen”: de “Houto-splash” of waterglijbaan, de “Jungle-run”, een parcours van 23m voor echte avonturiers en het “circus” voor de kleintjes.

Overal zijn banken voorzien zodat de ouders hun kinderen op een aangename manier kunnen gadeslaan.

 

Pin It on Pinterest

Share This