Aywalle – Monde Sauvage

Het ongelukkig voorval met de sneeuwpanter die ontsnapte en door een bewaker moest neergeschoten worden heeft Monde Sauvage op een weinig gunstige manier in het nieuws gebracht. Toch moet men begrijpen dat het omgaan met wilde dieren niet altijd even eenvoudig is en dat men kan geconfronteerd worden met omstandigheden die niet kunnen voorzien worden.

Meer lezen...

Monde Sauvage slaagt er nochtans in de bezoekers een aangename ervaring mee te geven, te beginnen met een rondrit met de eigen wagen door een dierenpark dat zijn best doet de savanne zoveel mogelijk te benaderen. Men kan er kennismaken met de verschillende dieren die op de savanne leven en die soms bereid zijn tot dicht bij de wagen te komen. In het gedeelte dat te voet doorkruist wordt, kan men kennis maken met diersoorten die ofwel te gevaarlijk zijn, ofwel niet binnen het savannepark kunnen gehouden worden, zoals vogels en aapachtigen. Toch wordt steeds gepoogd de natuurlijke habitat van de dieren na te bootsen, zodat de dieren zich op hun gemak kunnen voelen en bezoekers de kans krijgen kennis te maken met diersoorten die men omzeggens nooit in de natuur zou kunnen ontmoeten.

Het park biedt ook de mogelijkheid de interne mens te versterken en organiseert evenementen die de bezoeker kunnen laten kennismaken met de specifieke karakteristieken van de dieren.

 

Pin It on Pinterest

Share This